Fabrikanten onverminderd somber

24 juni 2013 om 09:59 door Metro redactie
Fabrikanten onverminderd somber

(Novum) - Ondernemers in de industrie blijven somber gestemd. Het producentenvertrouwen steeg in juni nauwelijks van -4,2 naar -4,1 procent. De fabrikanten verwachten wel een toename van het aantal orders. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

De industriële ondernemers waren in juni negatiever over zowel de toekomstige productie als de voorraden. De orderpositie verbeterde echter ten opzichte van mei. Het producentenvertrouwen is al twee jaar overwegend negatief.

Ook over de werkgelegenheid zijn de ondernemers onveranderd somber. Achttien procent verwacht minder personeel nodig te hebben in de komende drie maanden. Zeven procent verwacht juist een groei.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d