Documentaire over Argos-Shimano

28 juni 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Documentaire over Argos-Shimano

PORTO-VECCHIO (ANP) - De Nederlandse wielerploeg van Argos-Shimano vervult de hoofdrol in een teledocumentaire, die begin volgend jaar bij het begin van het seizoen in diverse landen zal worden vertoond. Het filmproject is een gezamenlijk initiatief van het Nederlandse Filmfonds, het CoBO (Co-productiefonds Binnenlandse Omroep) en de publieke zender NTR en wordt geproduceerd door Pieter van Huystee Film.

De documentairemakers (Dirk Jan Roeleven, Hans Dortmans en Pieter van Huystee) zijn al enige tijd bezig met het maken van opnames. Daartoe werd een trainingskamp bezocht en kregen de wielrenners en begeleiders thuis een cameraploeg over de vloer. Tijdens de Ronde van Frankrijk, die zaterdag op Corsica begint, zullen ook dagelijks beelden worden gemaakt van het leven in en rond de ploeg.

Het Nederlandse wielerteam van Belkin, voorheen Blanco en Rabobank, zullen tijdens de Tour intensief worden gevolgd door een speciale tv-ploeg van de NOS.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d