Deutsche Bahn mag door Kanaaltunnel rijden

14 juni 2013 om 20:45 door © 2013 ANP
Deutsche Bahn mag door Kanaaltunnel rijden

PARIJS (ANP) - Deutsche Bahn mag spoedig met treinen door de tunnel onder het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië gaan rijden. Daardoor zijn er jaarlijks 3 tot 4 miljoen nieuwe reizigers door de tunnel te verwachten. Dat heeft tunnelexploitant Eurotunnel vrijdag gemeld.

Aan de goedkeuring ging een flinke strijd vooraf. De Franse overheid en de Franse treinfabrikant Alstom lagen dwars omdat dan ICE-treinen van Siemens door de tunnel zouden gaan rijden. Tot dusver rijden alleen passagierstreinen van Eurostar door de tunnel, en vracht- en pendeltreinen. De Fransen vrezen dat ze door de Duitse concurrentie opdrachten voor de Franse industrie kunnen mislopen.

Deutsche Bahn voerde al in oktober 2010 een eerste testrit door de Kanaaltunnel uit. Het Duitse staatsspoorbedrijf wil met een hogesnelheidsverbinding naar Londen komen, mogelijk vanaf Keulen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d