Debuut Superman levert 175.000 dollar op

12 juni 2013 om 21:00 door © 2013 ANP
Debuut Superman levert 175.000 dollar op

LOS ANGELES (ANP) - Een zeldzaam stripboek met het eerste verhaal met Superman in de hoofdrol heeft op een internetveiling 175.000 dollar (ruim 130.000 euro) opgebracht. Dat heeft de Amerikaanse organisator van de openbare verkoop woensdag laten weten.

Het gaat om Action Comics No. 1 uit 1938, waarin schrijver Jerry Siegel en illustrator Joe Shuster hun held Superman voor het eerst laten opdraven. De strip werd te koop aangeboden door een aannemer die het boekje tijdens renovatiewerkzaamheden in een leeg huis ontdekte in een stapel papier die als isolatie in een muur diende.

De strip is in slechte staat. Een gaaf exemplaar zou enkele miljoenen waard zijn, aldus het veilingbedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d