Wall Street sluit weer in de plus

8 mei 2013 om 21:55 door © 2013 ANP
Wall Street sluit weer in de plus

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York zijn woensdag, voor de vijfde handelsdag op rij, hoger gesloten. Vooral bankaandelen en de technologiesector waren bij beleggers in trek.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 15.105,12 punten. Dinsdag wist de toonaangevende graadmeter voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 15.000 punten te breken. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 1632,69 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 3413,27 punten.

,,We zijn duidelijk hersteld van de nerveuze markt in april. Er staat een mooie basis'', constateert een beleggingsstrateeg. Hij wees er daarbij op dat het resultaatseizoen in de Verenigde Staten voor het grootste deel achter de rug is. ,,We gaan nu naar de fase in het kwartaal waarbij economische data bepalen of we het positieve sentiment behouden.''

Walt Disney

Walt Disney opende dinsdag nabeurs de boeken en daalde 0,1 procent. Het Amerikaanse entertainmentconcern boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar bijna een derde meer winst dan een jaar eerder. De omzet steeg met 10 procent. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan de pretparken van Walt Disney.

Opvallende winnaar was computerspellenfabrikant Electronic Arts, dat meer dan 17 procent aandikte na de bekendmaking van kwartaalcijfers. Whole Foods Market won meer dan 10 procent, eveneens na een handelsbericht.

De euro was 1,3155 dollar waard, tegen 1,3176 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 96,52 dollar per vat, die van Brentolie daalde met 0,3 procent tot 104,13 dollar per vat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d