TROS: heel erg trots op Anouk

19 mei 2013 om 12:24 door © 2013 ANP
TROS: heel erg trots op Anouk

TROS-directeur Peter Kuipers is ,,heel erg trots op de negende plek en heel erg trots op Anouk." Dat zei Kuipers zaterdagavond vanuit het Zweedse Malmö, na afloop van het Eurovisiesongfestival.

,,Het optreden van Anouk was weergaloos. De commentator van de BBC zei dat Anouk te goed is voor het Songfestival. Dat zegt eigenlijk genoeg."

De TROS-directeur vond Denemarken een terechte winnaar. ,,Het was een spetterende act en ze hebben de meeste punten gehad. Dan ben je de terechte winnaar."

Weg geplaveid

Het was voor het eerst in 9 jaar dat Nederland weer meedeed in de eindstrijd van het liedjesfestijn. De laatste keer dat Nederland in de finale stond was in 2004 met Re-Union, die op de 20e plaats eindigde. De laatste keer dat ons land won, is 38 jaar geleden.

Kuipers: ,,De afgelopen jaren wilde vrijwel geen artiest meedoen. Anouk heeft de weg geplaveid voor andere artiesten." De TROS vaardigde Anouk af zonder de traditionele voorronde via het Nationaal Songfestival. Of dat volgend jaar weer gaat gebeuren, weet Kuipers niet. ,,We gaan nu eerst even genieten. Hoe we het volgend jaar gaan doen, weten we nog niet."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d