Rijkmuseumtuinen binnenkort open met Henry Moore kunst

8 mei 2013 om 15:43 door Romanca van Vuure/ANP
Rijkmuseumtuinen binnenkort open met Henry Moore kunst

Het Rijksmuseum in Amsterdam opent eind juni zijn vernieuwde tuinen voor het publiek. In de tuinen zal dan een beeldhouwkunsttentoonstelling van Henry Moore te zien zijn. Hij is één van de invloedrijkste beeldhouwers van de 20e eeuw.  

Het is de eerste keer dat beelden van Moore (1898-1986) in de Nederlandse buitenlucht te zien zullen zijn. De beeldhouwer maakte voornamelijk abstracte, monumentale beelden van menselijke figuren. De beelden die in de museumtuinen te zien zullen zijn, zijn voluptueuze vrouwen die liggen te luieren. 

Vanaf 22 juni kunnen bezoekers twaalf beeldhouwwerken van de Britse kunstenaar de hele zomer gratis aanschouwen. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d