Operadagen Rotterdam van start

25 mei 2013 om 11:20 door © 2013 ANP
Operadagen Rotterdam van start

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam gaan zaterdag de Operadagen van start. Negen dagen lang zijn 36 producties uit zes verschillende landen te zien op 23 locaties. Het thema is dit jaar (R)evolutie: Vrijheid.

Er worden bijzondere plekken gebruikt als operahuis. Zo is er in het openingsweekend een voorstelling te zien in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel.

Na het openingsweekend presenteert het festival grote producties in de theaters, zoals Songs of War dat wordt opgevoerd in het nieuwe Luxor Theater, met bekende solisten als de Duitse bariton Dietrich Henschel en de Amerikaanse sopraan Claron McFadden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d