Nieuw museum Mauthausen geopend

5 mei 2013 om 18:30 door © 2013 ANP
Nieuw museum Mauthausen geopend

WENEN (ANP) - President Heinz Fischer van Oostenrijk heeft zondag een nieuw museumcomplex geopend op het terrein van het vroegere concentratiekamp Mauthausen. Twee permanente exposities en een nieuwe gedenkplaats voor de slachtoffers geven een beeld van het leven in het kamp, waar vele Joden en tegenstanders van de nazi's van uitputting stierven bij het werk in de granietgroeve.

Onder de omgekomenen waren alle Joodse mannen die in februari 1941 in Amsterdam bij een razzia waren opgepakt. De razzia was de aanleiding voor de Februaristaking. In totaal zijn in Mauthausen meer dan 95.000 gevangenen vermoord.

Bij de opening was ook de Israëlische minister van Justitie, Tzipi Livni, aanwezig. Zij werd vergezeld door haar schoonvader, die het kamp heeft overleefd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d