Nederlandse filmweek in Cuba

11 mei 2013 om 16:30 door © 2013 ANP
Nederlandse filmweek in Cuba

HAVANA (ANP) - In de Cubaanse hoofdstad Havana begint komende week 'de week van de Nederlandse film'. Het cultureel evenement vangt 16 mei aan met de vertoning van De Marathon, een film van Diederick Koopal. De Cubaanse filmcriticus Antonio Mazón Robau prees zaterdag bij Radio Cadena Habana de Nederlandse film als origineel en van hoge kwaliteit in zeer uiteenlopende soorten filmproducties.

Een acteur uit de Marathon, Martin van Waardenberg, is bij de start van de filmweek te gast in Havana. Ook regisseur Pim de la Parra maakt er zijn opwachting en zijn film Wan Pipel (Een Volk) wordt vertoond. De film uit 1976 is feitelijk de eerste Surinaamse speelfilm. Documentaires komen aan bod met werk van onder anderen John Appel.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d