Mini & Maxi krijgen Applaus Prijs

27 mei 2013 om 16:50 door © 2013 ANP
Mini & Maxi krijgen Applaus Prijs

AMSTERDAM (ANP) - Het kleinkunstduo Mini & Maxi krijgt de Blijvend Applaus Prijs 2013. Dit heeft de jury van de cabaret- en kleinkunstprijs maandag bekendgemaakt. Karel de Rooij en Peter de Jong krijgen de onderscheiding zondagmiddag 24 november uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.

,,Bij Mini & Maxi zag je humor, muziek en melancholie'', staat in het juryrapport. ,,Neem twee zwijgende komieken, een kleine en een lange. Laat ze diverse instrumenten bespelen en elkaar niet begrijpen. Heb je dan een succesact? Nee, dan begint het pas. Bij Mini & Maxi ging het over de liefde voor het vak, de zorgvuldigheid, de concentratie, de menselijkheid, het spelplezier. Goed artiesten, fijne collega's, maar vooral grote kunstenaars.''

De jury bestaat uit Kathleen Warners, Jacques Klöters en Hijlco Span. Vorig jaar won actrice Ingeborg Elzevier de Blijvend Applaus Prijs.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d