Marja Pruis wint Jan Hanlo Essayprijs

21 mei 2013 om 22:50 door © 2013 ANP
Marja Pruis wint Jan Hanlo Essayprijs

AMSTERDAM (ANP) - Marja Pruis heeft dinsdagavond de Jan Hanlo Essayprijs 2013 ontvangen voor de essaybundel Kus mij, straf mij. De prijs - een geldbedrag van 7000 euro en een kunstwerk - werd dit jaar voor de achtste keer overhandigd, meldde de organisatie. De uitreiking was in De Balie in Amsterdam.

De jury maakte een keuze uit meer dan 110 ingezonden essaybundels uit 2011 en 2012. Naast Pruis waren de andere genomineerden: Louise Fresco (Hamburgers in het paradijs), Joep Leerssen (Spiegelpaleis Europa), Willem Schinkel (De nieuwe democratie) en Peter Venmans (Het derde deel van de ziel).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d