Man na 23 jaar terug dankzij Google Maps

17 mei 2013 om 15:11 door Jurgen van der Hoeven / anp
Man na 23 jaar terug dankzij Google Maps

In China heeft een man die 23 jaar geleden als kind werd ontvoerd, de weg terug naar huis gevonden. Dit was hem niet gelukt zonder de hulp van Google Maps, verklaarde Lua Gang vrijdag tegenover Chinese media.

Gang werd op zijn vijfde ontvoerd toen hij op weg was naar de kleuterschool in zijn geboorteplaats Guang'an in de zuidwestelijke provincie Sichuan. Op de website Bring Lost Babies Home plaatste hij een grove schets van zijn woonplaats. Het enige wat hij zich daarvan nog kon herinneren waren twee bruggen.  Toen hij na een tip het stadje Guang'an op de satellietkaart van Google Maps bekeek, herkende hij zijn geboorteplaats meteen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d