Le Pen fel tegen onderscheiding Bob Dylan

14 mei 2013 om 15:10 door © 2013 ANP
Le Pen fel tegen onderscheiding Bob Dylan

PARIJS (ANP) - De radicaal rechtse Franse nationaliste Marine Le Pen is naar eigen zeggen diep geschokt over het voornemen van de regering de Amerikaanse protestzanger Bob Dylan op te nemen in het Légion d'honneur. Dat is de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

Le Pen, die het Front National aanvoert, beklemtoonde in gesprek met de televisiezender France 3 dat het erelegioen is ingesteld om mensen erkenning te geven van hun strijd voor de Franse natie of hun buitengewone bijdrage in cultuur en wetenschap. ,,Ik houd veel van Dylan maar dat zou een overdreven eer zijn'', vindt Le Pen.

De 71-jarige Dylan is een Amerikaanse popicoon. Hij zou de onderscheiding binnenkort toegekend krijgen. Talrijke buitenlanders zijn opgenomen in het legioen, ook artiesten zoals de Nederlandse zangeres Liesbeth List. Onder de vele andere Nederlanders in het Légion d'honneur zijn de generaal buiten dienst Peter van Uhm, de schrijver Geert Mak en Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft (natuurkunde).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d