Koning leidt tot run op vorstelijke munten

2 mei 2013 om 14:40 door © 2013 ANP
Koning leidt tot run op vorstelijke munten

RIJSWIJK (ANP) - De verkoop van oude Nederlandse munten is gestegen naar aanleiding van de troonswisseling. Muntverzamelaars hebben de pijlen gericht op munten waar de oude Nederlandse koningen op staan. Dat zegt Johan de Ruiter van de website Verzamelaarsmarkt.nl.

,,Je ziet dat verzamelaars nu hun collectie Nederlandse vorsten compleet willen hebben'', zegt De Ruiter. ,,Ze kopen munten van Willem I, II en III. Voor hen is Willem-Alexander eigenlijk gewoon Willem IV."

De munten met de afbeelding van Beatrix waren direct na de bekendmaking van de abdicatie al in trek. De verkoopprijs van de euro's en guldens is daardoor gestegen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d