Greenaway verfilmt Dood in Venetië

17 mei 2013 om 14:10 door © 2013 ANP
Greenaway verfilmt Dood in Venetië

LONDEN (ANP) - De Britse regisseur Peter Greenaway maakt een film naar de novelle Dood in Venetië van de Duitse schrijver Thomas Mann. Dat heeft hij op het Britse filmblog Screen Daily laten weten, meldde de BBC vrijdag. In 1971 maakte de Italiaan Luchino Visconti een beroemd geworden film naar Manns boek over Gustav von Aschenbach, die in de Italiaanse stad bezeten raakt door de schoonheid van een Poolse jongeling.

Greenaway maakt de film in Groot-Brittannië. Dat is voor het eerst sinds zijn zwarte komedie The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover (1989). Daarna heeft Greenaway veel in Nederland gewerkt. Zo maakte hij er de film Nightwatching over Rembrandt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d