Fossiel 'Lucy' terug in Ethiopië

1 mei 2013 om 18:15 door © 2013 ANP
Fossiel 'Lucy' terug in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP) - Het wereldberoemde fossiel Lucy is woensdag onder grote veiligheidsmaatregelen teruggebracht naar Ethiopië, het land waar ze in 1974 werd ontdekt.

Na een Amerika-tournee van meer dan 5 jaar werden de minstens 3,2 miljoen jaar oude botten in twee zwarte koffers naar het nationale museum in de hoofdstad Addis Abeba gebracht. Daar wordt het skelet van de vrouwelijke Australopithecus afarensis vanaf dinsdag 5 dagen lang tentoongesteld.

Ook Lucy-ontdekker Donald Johanson was voor de terugkeer van het fossiel naar Ethiopië gekomen. De Amerikaanse paleoantropoloog deed zijn spectaculaire vondst in de Afar-driehoek. Lucy bewees toen dat de voorloper van de mens al meer dan 3 miljoen jaar geleden rechtop kon lopen.

Het skelet is vernoemd naar het Beatles-nummer Lucy in the Sky with Diamonds, dat op een cassetterecorder werd gedraaid toen de wetenschappers de botten vonden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d