Fietstunnel Rijksmuseum gaat goeddeels open

10 mei 2013 om 20:20 door © 2013 ANP
Fietstunnel Rijksmuseum gaat goeddeels open

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf aanstaande dinsdag gaat de fietspassage onder het Amsterdamse Rijksmuseum vrijwel zeker de hele dag open. Alleen in de weekenden wordt de tunnel gesloten als er lange rijen staan voor het museum. Dat staat in een vrijdagavond verstuurde brief van burgemeester Eberhard van der Laan en wethouder Eric Wiebes (Verkeer).

Maandag wordt gekeken of een nieuwe manier om de wachtrijen voor het museum in toom te houden werkt. Als die methode de veiligheid genoeg garandeert, kan de tunnel open voor fietsers. Als blijkt dat de openstelling overdag geen problemen oplevert, wordt maximaal een maand lang bekeken of ook tijdens de piekuren in de weekenden de tunnel open kan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d