Europese prijs voor film Nono, het Zigzagkind

5 mei 2013 om 21:30 door © 2013 ANP
Europese prijs voor film Nono, het Zigzagkind

ERFURT (ANP) - De Nederlandse film Nono, het Zigzagkind heeft zondag de Young Audience Award 2013 van de Europese Film Academie (EFA) gewonnen. De film van de Belgische regisseur Vincent Bal werd verkozen boven een Franse en Duitse inzending.

Voor de prijs komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor jongeren van 12 tot en met 14 jaar. Bal ontving in de Oost-Duitse stad Erfurteen zilveren standbeeldje. Zijn film, die vorig jaar het Nederlands Film Festival opende, is gebaseerd op het boek Het Zigzagkind van de Israëliër David Grossman. De 13-jarige Nono, wiens vader de 'beste politie-inspecteur ter wereld' is, krijgt een mysterieuze opdracht. Onder anderen Isabella Rossellini en Fedja van Huêt spelen mee.

De EFA werd in 1988 opgericht om de Europese filmindustrie te stimuleren. De academie verenigt meer dan 2800 regisseurs, producenten en acteurs.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d