Enorme toeloop voor superheldfilm Iron Man 3

5 mei 2013 om 19:15 door © 2013 ANP
Enorme toeloop voor superheldfilm Iron Man 3

NEW YORK (ANP) - De superheldfilm Iron Man 3 heeft in het openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada 175,3 miljoen dollar (133,6 miljoen euro) binnengehaald, waarmee de rolprent de een-na-beste filmopening aller tijden heeft. Wereldwijd levert de film daarmee een geschatte 680,1 miljoen dollar op, verklaarde Disney-dochter Marvel zondag.

De beste filmopening ooit betrof eveneens een film over superhelden, The Avengers. Die was vorig jaar in het eerste weekend goed voor 207,4 miljoen dollar. Harry Potter and the Deathly Hallows (2) opende in 2011 met 169,2 miljoen dollar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d