Eerste huwelijksjurk Elizabeth Taylor geveild

24 mei 2013 om 18:20 door © 2013 ANP
Eerste huwelijksjurk Elizabeth Taylor geveild

LONDEN (ANP) - De eerste huwelijksjurk van filmster Elizabeth Taylor wordt volgende maand bij Christie's in Londen geveild. Dat heeft het veilinghuis vrijdag laten weten. Taylor, die 2 jaar geleden op 79-jarige leeftijd overleed, droeg het kledingstuk in 1950 bij haar huwelijk met Conrad Hilton, uit de beroemde hotelfamilie. Zij zou daarna nog zeven keer trouwen, waarvan twee keer met acteur Richard Burton.

Christie's verwacht dat de satijnen jurk 50.000 pond (ruim 58.000 euro) kan opbrengen. Hij was een geschenk van de MGM-filmstudio's. De ontwerpster was Helen Rose, die ook de jurk ontwierp waarin filmster Grace Kelly in 1956 met prins Rainier van Monaco trouwde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d