Commissie gematigd tevreden over Griekenland

17 mei 2013 om 15:01 door © 2013 ANP
Commissie gematigd tevreden over Griekenland

BRUSSEL (ANP) - Griekenland heeft de afgelopen tijd behoorlijke vooruitgang geboekt met de hervorming van de economie en de verbetering van de overheidsfinanciën. Maar er is nog een groot aantal gebieden waar nog hard aan moet worden gewerkt. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie dat vrijdag is verschenen en dat van invloed is op de beslissing om Griekenland te voorzien van de volgende tranche aan Europese hulp.

Ondanks een iets groter dan verwachte krimp van de economie in 2012, heeft Griekenland met een comfortabele marge de doelstelling voor de verkleining van het begrotingstekort gehaald. Dat tekort is uitgekomen op 1,3 procent van de economie, terwijl de doelstelling stond op 1,5 procent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d