Chrysler roept half miljoen Jeeps terug

11 mei 2013 om 18:55 door © 2013 ANP
Chrysler roept half miljoen Jeeps terug

DETROIT (ANP) - Chrysler roept ongeveer 469.000 auto's terug naar de dealers. Het gaat om oude suv's van de types Jeep Commander en Jeep Grand Cherokee, die tussen 2005 en 2010 zijn gebouwd. De software moet worden aangepast, omdat een storing ervoor kan zorgen dat de auto onder het rijden onbedoeld naar vrij schakelt. Dat heeft het bedrijf zaterdag bekendgemaakt.

Ongeveer 295.000 auto's in de Verenigde Staten moeten worden gerepareerd. Buiten Noord-Amerika gaat het om ongeveer 141.000 Commanders en Grand Cherokees. Hoeveel daarvan in Nederland rondrijden, is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d