Britse filmregisseur Bryan Forbes overleden

8 mei 2013 om 23:35 door © 2013 ANP
Britse filmregisseur Bryan Forbes overleden

LONDEN (ANP) - De Britse filmregisseur Bryan Forbes is woensdag in zijn woning in Virginia Water in het zuidoosten van Engeland overleden. Dat heeft zijn familie aan de BBC meegedeeld. Forbes, die 86 jaar is geworden, is vooral bekend om zijn horrorfilm The Stepford Wives (1975). Hij leed sinds 1975 aan de ongeneeslijke ziekte multiple sclerose.

Bryan Forbes, pseudoniem van John Theobald Clarke, begon zijn loopbaan als acteur in Britse films, zoals the Colditz Story (1955). In 1961 maakte hij zijn debuut als regisseur met de film Whistle down the wind. Forbes kreeg ook bekendheid met de documentaire Elton John and Bernie Taupin say goodbye Norma Jean and other things, over de eerste jaren van de samenwerking tussen de zanger John en zijn tekstschrijver Taupin.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d