'Beurzen VS weer omhoog'

17 mei 2013 om 15:20 door © 2013 ANP
'Beurzen VS weer omhoog'

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street openen vrijdag naar verwachting iets hoger. Beleggers zijn in afwachting van twee belangrijke cijfers over de economie die na de opening van de beurzen naar buiten komen.

De stemming lijkt weer iets beter dan donderdag, toen de graadmeters met lichte verliezen sloten na opmerkingen van een functionaris van de Federal Reserve, die zei dat er deze zomer mogelijk gesproken zal worden over het afbouwen van de stimuleringsprogramma’s van de Fed.

De openingsindicatoren wijzen er op dat de Dow-Jonesindex met een winst van 0,3 procent aan de handel zal beginnen. De brede S&P 500 zou 0,4 procent hoger openen.

Kort na het begin van de handel komt een cijfer van de Universiteit van Michigan naar buiten over het consumentenvertrouwen en wordt ook de index van leidende economische indicatoren in de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d