Beste reisboek van Carolijn Visser

12 mei 2013 om 17:15 door © 2013 ANP
Beste reisboek van Carolijn Visser

AMSTERDAM (ANP) - Carolijn Visser heeft zondag voor haar boek Argentijnse avonden de VPRO Bob den Uyl Prijs uitgereikt gekregen. Dat is een prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek uit het afgelopen kalenderjaar. Er is een bedrag van 7500 euro aan de prijs verbonden. Dat liet de VPRO (initiatiefnemer van de prijs) weten.

Visser won de prijs voor haar verhaal over het leven van Rinus van Mastrigt en zijn twee dochters. Rinus vertrok in 1937 naar Batavia om werk te zoeken. Geld voor de overtocht had hij niet, dus hij ging op de fiets. Zijn twee dochters werden daar geboren, maar al snel na de oorlog besloot Rinus het geluk in Argentinië te zoeken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d