Anouk door naar finale Eurovisiesongfestival

14 mei 2013 om 23:10 door © 2013 ANP
Anouk door naar finale Eurovisiesongfestival

MALMÖ (ANP) - Anouk heeft dinsdagavond een plek bemachtigd in de finale van het Eurovsiesongfestival in het Zweedse Malmö. Daarmee doet Nederland voor het eerst in 9 jaar weer mee met de eindstrijd, die zaterdag plaatsvindt.

De rockzangeres scoorde met de veelbesproken ballad Birds in de eerste halve finale van de 58e editie van het liedjesfestijn. Het bleef tot het laatste moment spannend, want Nederland was het allerlaatste land dat werd bekendgemaakt. Anouk en haar team reageerden uitzinnig van vreugde.

De zangeres nam het op tegen 15 deelnemers uit andere landen. Negen andere artiesten plaatsten zich eveneens voor de finale, namelijk Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, België en Oekraïne. Donderdag volgt de tweede halve finale met acts uit Letland, Macedonië, Azerbeidzjan en Israël. Landen die al een plek in de eindstrijd van zaterdag hadden, zijn Zweden, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De laatste keer dat ons land in de finale stond, was in 2004. Re-Union eindigde uiteindelijk met het nummer Without You op de 20e plaats.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d