Ai Weiwei maakt werk van melkpoeder

17 mei 2013 om 13:05 door © 2013 ANP
Ai Weiwei maakt werk van melkpoeder

HONGKONG (ANP) - De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei heeft een metersgrote kaart van China gemaakt met meer dan 1800 blikken babyvoeding. Het werk is vrijdag gepresenteerd in Hongkong. Het stelt de controverses rond babymelkpoeder in China aan de kaak.

,,Een land als China kan een satelliet in de ruimte brengen, maar het kan niet een veilige fles aan de mond van een kind brengen. Ik vind dat extreem absurd'', aldus Ai Weiwei tegen persbureau Reuters.

Veel Chinezen maken zich na een schandaal met melk en babymelkpoeder in 2008 nog altijd zorgen over de kwaliteit van de Chinese babyvoeding. Het land importeert daarom grote hoeveelheden uit het buitenland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d