40 miljoen keer gratis Bild

7 mei 2013 om 12:35 door © 2013 ANP
40 miljoen keer gratis Bild

BERLIJN (ANP) - Bild, de grootste Duitse krant, verschijnt op 21 september in een extra editie met een oplage van 40 miljoen. De krant wordt op de dag voor de Bondsdagverkiezingen gratis verspreid aan alle huishoudens in Duitsland.

Dit heeft de uitgeverij Springer dinsdag gemeld. De krant hoopt met de gratis extra editie meer belangstelling te kweken voor de verkiezingen en de parlementaire democratie. De opkomst bij de parlementsverkiezingen is in Duitsland tanende: Ging in 1998 nog 82,2 procent van de kiesgerechtigde Duitsers naar de stembus, was dat percentage in 2009 gedaald naar 70,8 procent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d