Wilfred Scholten wint M.J. Brusseprijs

9 april 2013 om 18:45 door © 2013 ANP
Wilfred Scholten wint M.J. Brusseprijs

AMSTERDAM (ANP) - Mooie Barend, een biografie van B.W. Biesheuvel 1920-2001, is volgens de jury van de M.J. Brusseprijs het beste journalistieke boek van 2012. Schrijver Wilfred Scholten wint daarmee een bedrag van 10.000 euro. Dat maakte het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten dinsdag bekend.

Scholten versloeg drie andere genomineerden, onder wie Geert Mak (Reizen zonder John) en Tom-Jan Meeus (De Grote Ameriksashow). In totaal kreeg de vakjury meer dan 120 inzendingen binnen. De jury noemt het winnende werk ,,een onthullende politieke biografie van een mislukt premier''.

Politicus Barend Biesheuvel was minister-president tussen 1971 en 1973. Scholten beschrijft onder meer de kabinetscrisis van 1972 die leidde tot de val van het eerste kabinet Biesheuvel.

De M.J. Brusseprijs is vernoemd naar een voormalig NRC-journalist en wordt ieder jaar door een andere jury uitgereikt. Dit jaar bestond die onder meer uit oud-nieuwslezeres Maartje van Weegen en Parool-journalist Bas Soetenhorst.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d