Weinig aandacht Russische media bezoek Poetin

8 april 2013 om 09:10 door © 2013 ANP
Weinig aandacht Russische media bezoek Poetin

AMSTERDAM (ANP) - De Russische media besteden weinig aandacht aan het bezoek dat president Vladimir Poetin maandag aan Nederland brengt. De meeste belangstelling gaat uit naar de grote agrobeurs in Hannover waarvan Poetin zondag de opening bijwoonde in aanwezigheid van bondskanselier Angela Merkel.

Alleen The Moscow Times blikt kort vooruit op het bezoek aan Nederland van de Russische president. Volgens de krant zijn de betrekkingen tussen Nederland en Rusland vertroebeld door de plotselinge dood in januari van de Russische activist Aleksandr Dolmatov. De activist, die lid was van de oppositiepartij Een Ander Rusland, zat in detentie in Nederland, waar hij politiek asiel had gezocht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d