Wall Street in de plus

9 april 2013 om 19:45 door © 2013 ANP
Wall Street in de plus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de middaghandel op winst. Beleggers verwerkten de gemengde kwartaalresultaten van Alcoa en wachtten op de resultaten die de komende weken nog naar buiten worden gebracht. Vooral technologiefondsen stonden dinsdag flink in de plus. Een stevige daling van de inflatie in China - en de groeiende kans op verdere stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie - gaf de handel eveneens steun.

De Dow-Jonesindex noteerde met nog minder dan een half uur handel te gaan 0,5 procent hoger op 14.690 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 1569 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg met 0,6 procent tot 3242 punten.

Alcoa stond nagenoeg vlak. Het Amerikaanse aluminiumconcern luidde maandag na de slotbel traditioneel het cijferseizoen in. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal meer winst dan verwacht, onder meer dankzij een stijgende vraag van Amerikaanse autobouwers. De omzet viel echter lager uit dan analisten hadden voorzien.

Microsoft

Technologiefondsen noteerden flinke winst. Microsoft ging bijna 4 procent vooruit en Google boekte een winst van bijna 1 procent. Beleggers maakten gebruik van de lagere koersen in de ochtendhandel om te kopen.

Een opvallende daler was J.C. Penney met een verlies van 12 procent. Beleggers reageerden negatief op het nieuws dat voormalig topman Myron Ullman het stokje bij het bedrijf weer overneemt van zijn eigen opvolger Ron Johnson.

Herbalife

Ook het voedingssupplementen bedrijf Herbalife noteerde een verlies van 3 procent. Een accountant van KPMG die belast was met rapportage over het bedrijf zou betrokken zijn bij handel met voorkennis.

Het tegenvallend cijfer over de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten, dat kort na de opening bekend werd gemaakt, raakte de handel nauwelijks. De groothandelsvoorraden bleken in februari met 0,3 procent te zijn gedaald, terwijl economen rekening hadden gehouden met een stijging met 0,5 procent. Wel bleken de verkopen bij Amerikaanse groothandelsbedrijven met 1,7 procent toe te zijn genomen. Hier werd gemiddeld gerekend op een toename met 1,3 procent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d