'Vlakke opening Wall Street’

30 april 2013 om 15:05 door © 2013 ANP
'Vlakke opening Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk nagenoeg vlak. Beleggers nemen wat gas terug na de koerswinsten van een dag eerder. Daarnaast wordt gewacht op het Amerikaanse consumentenvertrouwen over april, dat een halfuur na opening bekend wordt vrijgegeven. De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn beleidsvergadering. De uitkomsten daarvan zullen woensdag bekend worden gemaakt.

Aan het bedrijvenfront opende Pfizer de boeken over het afgelopen kwartaal. Het grootste farmaceutische concern ter wereld boekte minder omzet en winst dan verwacht. Dat kwam vooral door het verlies van patentbescherming op het middel tegen hoge cholesterol Lipitor. Ook verlaagde Pfizer de winstverwachting voor heel 2013. Het aandeel zakt ruim 4 procent in de voorbeurshandel.

De Amerikaanse leverancier van kantoorbenodigdheden Office Depot leed in het eerste kwartaal van 2013 een verlies van 17 miljoen dollar. Dat kwam onder meer door kosten die het bedrijf maakte vanwege een herstructurering, zo werd dinsdag bekend. Office Depot kondigde medio februari aan te willen fuseren met OfficeMax en lanceerde een overnamebod op zijn branchegenoot ter waarde van 1,17 miljard dollar.

De aandelenbeurzen in New York sloten maandag met winst. Positieve berichten over de Amerikaanse huizenmarkt en de uitgaven van consumenten voedden het optimisme onder beleggers. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 14.818,75 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,7 procent, tot 1593,61 punten. Dat is de hoogste slotkoers ooit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d