Tommy Wieringa schrijft Boekenweekgeschenk

23 april 2013 om 12:15 door © 2013 ANP
Tommy Wieringa schrijft Boekenweekgeschenk

AMSTERDAM (ANP) - Tommy Wieringa schrijft volgend jaar het Boekenweekgeschenk. Dat liet de stichting CPNB dinsdag weten.

De 45-jarige Wieringa brak in 2005 door bij het grote publiek met de roman Joe Speedboot, die werd genomineerd voor alle grote prijzen. Daarna publiceerde hij romans als Caesarion en Dit zijn de namen.

Wieringa schrijft ook wekelijks een column in de regionale kranten en presenteert dit voorjaar de VPRO-televisieserie De Grens. In het programma reist hij langs de grens van Nederland.

Reizen

De 79e editie van de Boekenweek in 2014 staat helemaal in het teken van reizen. Al eeuwen trekken schrijvers van reisverhalen lezers een andere wereld in en nog steeds is reizen een geliefd onderwerp onder auteurs, zegt de CPNB. Schrijvers als Cees Nooteboom, Boudewijn Büch, Adriaan van Dis, Lieve Joris en Carolijn Visser ,,reisden allen de wereld over en namen hun lezers mee''.

Rond het thema is er ook aandacht voor de verslagen van tijdelijke bewoners als expats of correspondenten, onder wie Jelle Brandt Corstius en Petra Stienen. ,,En ook fictieve verhalen kunnen inspireren, zoals Gullivers Reizen en Robinson Crusoe.''

De Boekenweek wordt volgend jaar van 8 tot en met 16 maart gehouden. Voor de 13e keer kunnen treinreizigers op de laatste dag gratis reizen met het Boekenweekgeschenk, dat mensen cadeau krijgen bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken. Kees van Kooten schreef dit jaar het geschenk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d