'Tariefbeperking strookt niet met EU-regels'

30 april 2013 om 11:10 door © 2013 ANP
'Tariefbeperking strookt niet met EU-regels'

LUXEMBURG (ANP) - Kabelbedrijf UPC mag best de tarieven verhogen. Een in een contact opgenomen beperking is volgens een belangrijke adviseur van het Europees Hof van Justitie in strijd met Europese regels, zo luidt zijn dinsdag gepubliceerde conclusie.

De gemeente Hilversum verkocht in 1996 haar kabelbedrijf aan UPC. In de verkoopakte werd een 'tariefbeperkend beding' opgenomen. Dat betekende dat UPC slechts beperkt tarieven mocht wijzigen. Het bedrijf wilde echter de tarieven verder verhogen. Volgens UPC is de beperking uit het contract in strijd met EU-regels.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d