Supermarkten zuinig met Oranjeplannen

8 april 2013 om 09:29 door Klaas Boomsma
Supermarkten zuinig met Oranjeplannen

Albert Heijn laat de troonswisseling zeker niet ongemerkt voorbij gaan, ‘maar wat we precies gaan doen houden we graag nog even een verrassing’. Dat laat een woordvoerder van de supermarktketen weten.

C1000 weet het al wel. Deze keten is met het oog op de historische gebeurtenis op 26 april een samenwerking aangegaan met royalty-journalist Marc van der Linden. Van der Linden stelde speciaal voor de grootgrutter twee boeken samen: Beatrix, portret van onze koningin en Willem-Alexander, portret van onze nieuwe koning. Klanten krijgen ‘exclusief’ een van deze boeken bij besteding van 50 euro in de supermarkt.

Ook Plus geeft een oranje cadeautje weg. Daar loopt nu al de spaaractie Originails, waarbij je bij ieder besteed tientje een zegel krijgt en vier zegels kunt inruilen voor een flesje nagellak. Wie op 29 april voor meer dan 20 euro boodschappen doet, krijgt er een potje ‘exclusieve’ nagellak in de kleur Royal Orange bij. Ook Plus doet wat geheimzinnig over de vraag of er verder nog wordt uitgepakt rond de troonswisseling. “Over verdere acties kunnen wij geen uitspraken doen.”

De kleur oranje laat in ieder geval rond sportevenementen traditiegetrouw de kassa rinkelen. Dat lijkt ook te gelden voor de troonswisseling. Zo levert deze gebeurtenis porseleinfabrikant Royal Delft en glasfabrikant Royal Leerdam Crystal een aantal extra opdrachten op. In Delft worden speciale herinneringsborden gemaakt en de glasfabrikant komt met een Oranje vaasje.

Alle schoolkinderen die op 26 april meedoen met de Koningsspelen krijgen die dag een ontbijt dat wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo. Dat zijn honderdduizenden ontbijtjes met brood, zuivel en fruit. Of de keten verder nog met bijzondere acties of aanbiedingen komt, wil Jumbo niet zeggen. “Dat is concurrentiegevoelige informatie.”

Ook Vomar verzorgt een ontbijt voor 57 basisscholen. De keten laat het aan de filiaalmanagers over om een basisschool in de buurt uit te zoeken.

Voor bedrijven die promotionele producten maken zoals sjaals, mokken, buttons en stickers, is de troonswisseling natuurlijk een buitenkans. Het bedrijf Badge laat zien dat het met de tijd is meegegaan. Naast traditionele spullen als bekers, buttons en kussentjes, kun je daar ook muismatten en hoesjes voor iPhone en iPad kopen. Uiteraard met afbeelding van het koninklijk paar. Volgend jaar tweedehands te koop op Vrijmarkten in heel Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d