Semper Opera voert Prins Bussel op

26 april 2013 om 13:01 door © 2013 ANP
Semper Opera voert Prins Bussel op

DRESDEN (ANP) - De Semper Opera in Dresden brengt zaterdag de opera 'Prins Bussel', gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de Nederlandse schrijfster Joke van Leeuwen, op het podium. Componist John Wulff Woesten heeft het speciaal voor de Junge Szene, een onderdeel van het gezelschap, geschreven, aldus de Saksische Staatsopera vrijdag.

De Egyptische Gala El Hadidi zingt de titelrol van het stuk. Ook het kinderkoor van de Semper Opera krijgt een rol. Het stuk vertelt het verhaal van de kleine Bussel, die zich tegenover zeven soms heel vervelende zussen moet laten gelden. De zussen hebben er geen idee van dat hij een prins is. De regie van het stuk is van Valentina Simeonova.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d