Ruim 400 musea doen mee aan 32e Museumweekend

6 april 2013 om 07:20 door © 2013 ANP
Ruim 400 musea doen mee aan 32e Museumweekend

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 400 musea zetten zaterdag en zondag hun deuren wagenwijd open voor het publiek tijdens de 32e editie van het Museumweekend. Bij veel musea mogen mensen voor slechts 1 euro naar binnen. Bij sommige musea is de toegang gratis.

Het thema van het Museumweekend dit jaar is 'Doe een museum'. Rond dit thema organiseren talloze instellingen 'doe-het-zelf-activiteiten'. Zo kunnen bezoekers van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op een VOC-schip door het ruim kruipen of een kanon afschieten. In het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden verzorgen de Kwakwaka'Wakw indianen uit Canada workshops en demonstraties.

Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam doet sinds jaren weer mee aan het evenement, al moeten mensen er wel de reguliere toegangsprijs betalen.

Het Museumweekend trok vorig jaar ruim 1 miljoen bezoekers. Het evenement is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, die vooral mensen probeert binnen te halen die niet of bijna nooit een museum bezoeken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d