Prins William en Kate vieren huwelijksdag

29 april 2013 om 15:40 door Romanca van Vuure/ANP
Prins William en Kate vieren huwelijksdag

Prins William en zijn vrouw Kate vieren maandag hun tweejarige jubileum. Prins Willem-Alexander en prinses  Máxima waren onder de tweeduizend gasten ook aanwezig bij de ceremonie. 

Na de plechtigheid op 29 april werd het bruidspaar toegejuicht door naar schatting een miljoen mensen in Londen. Er waren meer dan vijfduizend straatfeesten in heel het land georganiseerd. 

William en Kate leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Kate had al een relatie op het moment dat William haar huisgenoot werd. Haar relatie strandde twee jaar later, waarna de vonk tussen  haar en de prins oversloeg. Na hun huwelijk kregen zij van Williams moeder koningin Elizabeth de titel hertog en hertogin van Cambridge. 

De 31-jarige Kate brengt haar trouwdag dit jaar hoogzwanger door. In juli verwacht het paar een eerste kindje. Toch zit de hertogin van Cambridge niet stil: ze brengt maandag een bezoek aan een kinderziekenhuis in Hampshire. Dat doet ze in het kader van de week voor kinderverzorgingshuizen, Children's Hospice Week, die nog loopt tot 3 mei. Kate is zelf beschermvrouwe van de tehuizen, waar kinderen worden opgevangen met een levensbedreigende ziekte of een levensbeperkende aandoening.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d