Omroepen alerter op reclameregels

23 april 2013 om 15:10 door © 2013 ANP
Omroepen alerter op reclameregels

HILVERSUM (ANP) - Omroepen houden zich aan de regels voor reclamezendtijd. Het Commissariaat voor de Media heeft vorig jaar geen grote overschrijdingen meer geconstateerd. Dit meldt de toezichthouder in het jaarverslag 2012.

Het Commissariaat voor de Media ziet erop toe dat publieke en commerciële zenders niet meer dan 12 minuten reclame per uur uitzenden. Dit is vastgelegd in de Europese Richtlijn audiovisuele mediadiensten.

Uit een analyse blijkt dat omroepen sinds 2010 de regels voor reclamezendtijd goed in acht nemen. Volgens het Commissariaat is dit voor een belangrijk deel het gevolg van jarenlange intensieve controles.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d