Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

27 april 2013 om 08:55 door © 2013 ANP
Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

HILVERSUM (ANP) - Omroep Max haalt de Duitse krimi Derrick van de buis vanwege het SS-verleden van acteur Horst Tappert. ,,Wij gaan geen acteur eren die zo gelogen heeft over zijn verleden, ook al leeft hij niet meer'', zegt Max-directeur Jan Slagter zaterdag in De Telegraaf.

De omroep had voor de zomer nog wat afleveringen gepland, maar die worden geschrapt, zegt Slagter in het dagblad.

Vrijdag werd bekend dat een Duitse socioloog heeft ontdekt dat Horst Tappert tijdens de Tweede Wereldoorlog lid was van de Waffen SS. De acteur, die in december 2008 overleed, had altijd gezegd dat hij hospik was geweest bij de Wehrmacht.

Slagter was zaterdag zelf nog niet bereikbaar voor commentaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d