Nicole Kidman en Ang Lee in jury Cannes

24 april 2013 om 12:15 door © 2013 ANP
Nicole Kidman en Ang Lee in jury Cannes

CANNES (ANP) - De Australische actrice Nicole Kidman en de Taiwanese regisseur Ang Lee maken deel uit van de jury die volgende maand de Gouden Palm toekent op het filmfestival van Cannes. Dat heeft de BBC woensdag gemeld. Eerder was al bekend geworden dat de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg de jury leidt.

Tot de 19 films die meedingen naar de Gouden Palm, behoort Borgman van Alex van Warmerdam. Het is sinds 1975 niet meer voorgekomen dat een Nederlandse film kans maakt op de belangrijkste prijs tijdens het filmfestival. Dat wordt op 15 mei geopend met de vertoning van de film The Great Gatsby van de Australische regisseur Baz Luhrmann.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d