Leids museum gaat op tyrannosaurusjacht

23 april 2013 om 12:45 door © 2013 ANP
Leids museum gaat op tyrannosaurusjacht

LEIDEN (ANP) - Museum Naturalis gaat in Amerika tijdens een opgraving op zoek naar de botten van een Tyrannosaurus rex. De resten van de enorme vleesetende dinosauriër zouden daarna een plek moeten krijgen in het onderkomen van het museum in Leiden. Dat maakte Naturalis dinsdag bekend.

De bijna 3 weken durende expeditie begint maandag en voert naar de staat Wyoming. Naturalis is op de plek gewezen door een Amerikaanse expert. Er zijn fossiele botjes van een voet van het dier gevonden. Omdat de kleine botjes meestal als eerste verloren gaan, is dit een aanwijzing dat meer resten van het skelet aanwezig kunnen zijn.

De kans dat er een redelijk compleet skelet ligt, is echter klein, aldus een woordvoerster.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d