Komedie over boekhoudfraude Ahold

18 april 2013 om 14:15 door © 2013 ANP
Komedie over boekhoudfraude Ahold

AMSTERDAM (ANP) - Nadat eerder de vastgoedfraude op de planken is gebracht, komt er nu ook een toneelbewerking van de boekhoudfraude bij supermarktconcern Ahold. Op 26 februari 2014 is de première van de voorstelling De verleiders: de val van een super-man, liet Bos Theaterproducties donderdag weten.

Het is ,,een criminele komedie over verleiding, hebzucht en overmoed''. In het stuk komen alle kopstukken van de familie Heijn samen voor beraad nadat in 2003 het grootste financiële schandaal van Nederland is uitgekomen. Binnen één dag kelderde het aandeel Ahold met 60 procent en verdampte 8 miljard euro.

De cast bestaat onder anderen uit Han Römer, George van Houts, Jules Croiset en Victor Löw. Enkelen van hen speelden eerder in De verleiders: de casanova’s van de vastgoedfraude. Deze komedie was gebaseerd op de bestseller De vastgoedfraude, Miljoenenzwendel aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d