'Hogere opening Wall Street’

23 april 2013 om 15:10 door © 2013 ANP
'Hogere opening Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag waarschijnlijk hoger openen. De Amerikaanse graadmeters trekken zich op aan Europa, waar de hoop op een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) voor stevige koerswinsten zorgt. Beleggers kijken daarnaast uit naar de kwartaalcijfers van iPhone-maker Apple, die na de slotbel naar buiten komen.

DuPont opende voorbeurs zijn boeken over het afgelopen kwartaal. De Amerikaanse chemiereus zag de winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbelen. Het bedrijf profiteerde vooral van een grotere vraag naar voedsel en energie. Ook de omzet ging licht omhoog.

Het Amerikaanse industriële concern United Technologies wist dankzij overnames de winst in het afgelopen kwartaal met 7 procent op te voeren tot 1,3 miljard dollar. De omzet kwam uit op 14,4 miljard dollar, een toename met 16 procent. Wanneer de effecten van overnames buiten beschouwing worden gelaten, was echter juist sprake van een daling met 2 procent.

Netflix

Het aandeel Netflix klimt ruim 20 procent in de voorbeurshandel. De aanbieder van films en series via internet rapporteerde maandag nabeurs beter dan verwachte kwartaalresultaten en kreeg er meer nieuwe klanten bij dan analisten hadden voorzien. Op macro-economisch vlak wordt nog gewacht op de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten, die een halfuur na opening van de markt worden vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen de 0,4 en 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York sloten maandag met bescheiden winsten. De stemming onder beleggers verbeterde in de loop van de dag, ondanks een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse huizenverkopen. De Dow-Jonesindex won 0,1 procent op 14567,17 punten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d