'Deutsche Bank wil af van duizenden klanten'

11 april 2013 om 07:25 door © 2013 ANP
'Deutsche Bank wil af van duizenden klanten'

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank gaat op korte termijn afscheid nemen van 18.000 klanten. Het gaat om klanten die waren overgenomen van ABN Amro in 2010. De stap is volgens topman Kees Hoving van Deutsche Bank Nederland nodig omdat de voormalige klanten van ABN in 3 jaar al enkele honderden miljoenen verlies hebben opgeleverd, zo zegt hij donderdag in de Telegraaf.

,,Wij maakten verlies op deze portefeuille, enkele honderden miljoenen in de afgelopen 3 jaar. Wij zijn dus niet de juiste bank voor het merendeel van deze klanten. Zij hebben een andere aanpak en andere systemen nodig, een andere bank. Met 5000 klanten, die goed zijn voor 65 procent van de inkomsten, willen we door. Die passen bij waar wij als bank goed in zijn'', aldus Hoving.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d