Countryzanger George Jones overleden

27 april 2013 om 09:35 door © 2013 ANP
Countryzanger George Jones overleden

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse countryzanger George Jones, die tussen de jaren '50 en '90 een reeks hits scoorde, is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. De zanger was die dag in het ziekenhuis opgenomen met hoge koorts en een onregelmatige bloeddruk, meldde de BBC zaterdag.

Jones bekendste hit was 'He stopped loving her today', een lied over liefde en dood. Hij was van 1969 tot 1975 getrouwd met de beroemde countryzangeres Tammy Wynette. Het paar nam in de jaren '70 samen verschillende nummers op.

Jones speelde als tiener gitaar in de straten van Beaumont om wat bij te verdienen. Na zijn tijd bij de Amerikaanse mariniers keerde hij terug naar Texas, waar hij voor het Starday label in Houston zijn eerste opnames maakte. In 1955 scoorde hij zijn eerste top tien hit met 'Why Baby Why'.

Zijn eerste nummer-1 hit was 'White Lightning' in 1959, gevolgd door 'Tender Years' in 1961. Jones was dit jaar met zijn laatste tournee bezig.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d