Beatrix en de premiers in De Balie

9 april 2013 om 16:35 door © 2013 ANP
Beatrix en de premiers in De Balie

AMSTERDAM (ANP) - Acteurs brengen binnenkort koningin Beatrix en alle ministers-presidenten uit haar carrière op de planken.

Zij lezen dan tijdens de theatervoorstelling 'Beatrix en de premiers' teksten op van Tomas Ross en Ger Beukenkamp, die schetsen hoe de koningin alle heren ontmoet. Dit zei Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam, dinsdag.

De voorstelling zal op 23 en 27 april worden opgevoerd in de Balie. Het toneelstuk is volgens Albrecht gebaseerd op The Audience van theaterschrijver Peter Morgan, dat nu in Londen te zien is. Hierin speelt actrice Helen Mirren de Britse koningin.

Wie in het Nederlandse stuk gaan spelen, is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d