Al Jazeera verbijsterd over werkverbod Irak

29 april 2013 om 00:30 door © 2013 ANP
Al Jazeera verbijsterd over werkverbod Irak

BAGHDAD (ANP) - Nieuwszender Al Jazeera is verbijsterd over het verbod om in Irak te blijven werken en heeft de regering dringend opgeroepen ,,de vrijheid van de media te handhaven''. Irak maakte zondag bekend dat de licentie van Al Jazeera en nog negen andere tv-zenders is ingetrokken.

Volgens de autoriteiten moedigen de zenders sektarisch geweld aan door hun ,,onprofessionele verslaggeving''. Het besluit maakt het verslaggevers van de kanalen onmogelijk om nog in Irak te werken, zei een woordvoerder van een speciale commissie die de media reguleert.

Al Jazeera spreekt van een ongegrond besluit. ,,We belichten verhalen uit Irak van alle kanten en hebben dat jarenlang gedaan'', liet de zender uit Qatar weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d