AEX opent in de plus

8 april 2013 om 09:15 door © 2013 ANP
AEX opent in de plus

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is maandag in de plus geopend. Ook de andere Europese aandelenbeurzen begonnen met kleine winsten. Beleggers kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent hoger op 341,35 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 522,36 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tussen 0,2 en 0,4 procent.

Luchtvaartconcern Air France-KLM stond onderaan de AEX met een verlies van 4,6 procent, na een adviesverlaging door Bank of America Merrill Lynch. In de MidKap was metaalgroep AMG de sterkste stijger met een plus van 1,1 procent. Grootste daler was biotechnologiebedrijf Pharming met een min van 7,6 procent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d